Lectia 3 : Cum se aplica baza unui machiaj

Fond de ten
Lichid : aplica pe fata curata cateva puncte pe frunte, obraji, barbie si gat. Folosind degetele, uniformizeaza culoarea intinzand fondul de ten pe fata. Poti folosi o pensula speciala sau un buretel, in locul degetelor. Pentru a da consistenta si pentru a evita efectul de masca, intinde usor fondul de ten si pe gat.
Crema sau compact : foloseste o pensula sau un burete pentru a uniformiza, din centrul fetei spre exterior.
Spuma : cu miscari circulare aplica dinspre interior spre exterior.



Corector
Multi specialisti sustin ca este indicat sa aplicam corectorul inaintea fondului de ten, insa este mult mai bine sa procedam invers deoarece se acopera tenul cu fond de ten si vom folosi o cantitate mai mica de corector in zonele pe care dorim sa le estompam. Vom folosi mai putin si astfel vom evita aspectul incarcat. In plus, corectorul se aplica mult mai usor peste fond de ten si se amesteca mult mai rapid. Aplica-l pe zonele cu probleme, cum ar fi cearcanele si acneea si intinde-l delicat tamponand cu degetele.

Pudra
Pudra are rolul de a fixa fondul de ten si corectorul si pregateste tenul pentru fardul de obraz.
Pudra pulbere : inmoaie pensula in pudra, apoi scutura pensula pentru a indeparta excesul. Aplica pudra pe fata cat mai uniform. Urmareste directia cresterii firelor de par pentru o mai buna aplicare.
Pudra compacta : tamponeaza usor cu aplicatorul in zona T (frunte, nas, barbie) si apoi in celelalte zone in care doresti sa elimini stralucirea pielii.



Trucul lui Jillian : Sfat pentru alegerea nuantei corectorului : o baza portocalie acopera nuantele de bleu ale tenului. O baza galbena acopera tonurile rosiatice ale tenului. O baza roz acopera nuantele gri ale tenului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Siteuri ieftine