Lectia 2: Natural dar de impact

" La un machiaj este mult mai de impact ca pielea sa fie vizibila... nu o acoperi prea mult " - Jillian Dempsey

Sa pregatim terenul !
Planul de acoperire
Femeile tind sa creada ca fondul de ten are doar rolul de a acoperi imperfectiunile, asa ca il folosesc in exces, ceea ce face ca tenul lor sa arate poros si sa aiba un aspect de masca. Principalul rol al fondului de ten este sa uniformizeze nuanta tenului, deoarece, cu cat tenul tau este mai uniform ca nuanta, cu atat va parea mai tanar si mai sanatos. De asemenea, fondul de ten protejeaza pielea impotriva factorilor nocivi din mediu si ofera hidratare.

Daca tenul tau are o culoare uniforma, opteaza pentru produse cu acoperire delicata. Daca tenul tau nu are un aspect uniform, foloseste produse cu o acoperire mai puternica. Nu uita ca mai putin inseamna mai mult si aminteste-ti intotdeauna sa uniformizezi foarte bine fondul de ten. Machiajul are rolul de a te pune in valoare si nu de a te redefini.

Alege-ti culoarea potrivita
Pentru a-ti usura selectia nuantei fondului de ten, mai intai identifica daca ai tenul deschis, mediu, mediu/inchis sau inchis la culoare.

Apoi, cauta o nuanta care sa se apropie cat mai mult de nuanta tenului tau. Daca ai un ten sensibil la soare, este mai mult ca sigur ca tenul tau are o tonalitate rece si ti se potrivesc fondurile de ten cu tenta de roz. Daca ai un ten care se bronzeaza usor, atunci tonalitatea tenului este calda si ti se potrivesc fondurile de ten cu tenta calda, galbuie. Este posibil sa ai o combinatie intre cele doua de mai sus, caz in care tenul tau are o tonalitate neutra si ar trebui sa folosesti tot nuante neutre si pentru fondul de ten.

De asemenea, va trebui sa alegi o nuanta care nu este nici prea roz, nici prea galbena, astfel incat culoarea aleasa sa echilibreze nuanta tenului tau, mai degraba decat sa o evidentieze. E foarte bine sa faci inainte un test.

Daca ai dubii in alegerea nuantei, testeaza mai multe nuante pe linia maxilarului. Vei sti ca e nuanta potrivita cand nu se va vedea nicio diferenta intre tenul tau si zona in care ai aplicat fondul de ten.

Gaseste-ti textura potrivita
Gandeste-te la nevoile tenului tau si alege un fond de ten cu o formula care i se potriveste - lichid, crema, spuma sau pudra. Totul depinde de tipul tau de ten :

NORMAL/COMBINAT : ti se potrivesc toate tipurile de fond de ten - lichid (Personal Match, Perfect Wear), crema (Personal Match Cream-to-powder Foundation, Magix), spuma (fond de ten mat sub forma de spuma)

GRAS : Cel mai bine ti se potrivesc fondurile de ten compacte, dar si cele lichide care contin pudra.

USCAT : Fondul de ten lichid sau crema e cel mai potrivit pentru acest tip de ten. Este indicat sa eviti fondul de ten compact, pentru ca iti va evidentia ridurile si liniile fine si va avea un aspect pastos.

SENSIBIL : Foloseste texturi cat mai usoare si stai departe de talc, parfum si ulei. Cea mai buna optiune o reprezinta fondul de ten mineral.



Recomandarea noastra : Fondul de ten cu efect calmant Avon (textura usoara, potrivita tuturor tipurilor de ten, inclusiv celui sensibil). Pentru tenul matur, recomandam fondul de ten antirid Anew.

Tu ce tip de ten ai? Ce fond de ten folosesti? Il folosesti mereu sau doar la ocazii speciale? Imparte cu noi parerea ta legata de acest subiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Siteuri ieftine